Týždeň mobility v našej MŠ

22.09.2017 17:26

Európsky týždeň mobility (ETM) sa koná každý rok od 16. do 22. septembra s cieľom povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility, aby vyzvali svojich obyvateľov využívať pre  prepravu  multimodálnu dopravu (peši, bicyklom či  hromadnou dopravou) -  alternatívy osobných motorových vozidiel.                                              

Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 bola „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. Pri propagácii tejto témy sa dôraz kládol na dosiahnutie cieľa cesty, často za nižšie náklady pre jednotlivca i spoločnosť, ako v prípade použitia súkromného vozidla.                             

 Aj naša MŠ sa zapojila do Európskeho týždňa mobility, kedy rodičia s deťmi využili alternatívny spôsob dopravy do MŠ. Mnohí prišli na bicykloch, kolobežkách, hromadnou  dopravou alebo peši. Cieľom bolo podporiť Európsky týždeň mobility – prísť do MŠ bez áut. Jednotlivé triedy realizovali v areáli MŠ – na školskom dopravnom ihrisku, ale aj mimo neho rôzne pohybové a zábavné aktivity, pri ktorých detí využili svoje bicykle, kolobežky, odrážadlá alebo iné detské dopravné prostriedky. Dni mobility priniesli veľa zábavy, dobrodružstvá na kolesách, ale aj poučenia o tom, že hýbať sa je zdravé a zaujímavé pre všetkých. A prísť do MŠ na bicykli môžu častejšie a auto môže pokojne ostať doma. Pravdaže, pokiaľ nám to počasie a čas dovolia...Potrebná je však hlavne chuť a dobrá vôľa prekonať pohodlie a vytiahnuť bicykle alebo iné alternatívne zdroje dopravy. Alebo si ráno  privstať a prísť jednoducho peši...Veď, čo by človek neurobil pre svoje zdravie a lepšie životné prostredie...?

—————

Späť